"Sosyal Ağ" Aldatmacası

"Sosyal Ağ" denen platformlarının hayatlarımıza girmesiyle kendimiz dışında birçok insan olabiliyoruz artık. Olmak istediğimiz her bir kişi için birer kullanıcı adı ve şifre belirlememiz yeterli. 

Kullancı Adı: @Aybidursanöküzoloji
Şifre:       ************* (çok komplike görünümlü şifre)

Kullanıcı adı ve şifrenizi belirledikten sonra kim olmak istediğiniz tamamen size kalmış durumda. Kayınçonuzun burcunu yorumlayabilir, siyasete atılıp muhtarınızı eleştirebilir ya da etliye sütlüye karışmadan sevgilisine kavuşamamış deli bir aşık olabilirsiniz.

Neden olduğumuz gibi davranamadığımız konusu içimizde fink atıp kudur kudur kuduran "toplumda kendini kanıtlama" dürtüsü. E tabi, kaynatasının burcunun yorumlayan @Aybidursanaöküzoloji'nin 25 bin takipçisi varken benim neden olmasın? Hem ne var olm "Bugün balık burçları bulgur pilavından etkilenecek, para görünüyor." deyip 2 bin retweet, 3 bin fav almakta.

Özellikle sosyal ağlarda gündeme göre kayınço burcu yorumlayan kullanıcı olmaktan çok; hassas, çok üzülmüş, aşırı duyarlı kullanıcı olmak çok önemli. 
Gündem #TavukDönereŞiddet olduğunda sen burçtan bahsedersen yadırganırsın Aybidursanaöküzoloji'cim. (bunu da okuması ne zor anasını satim asdfgh) 

Zaten kimse de çıkıp sana "Arkadaşım sen daha geçen gün aşktan dert yanan Sinan Akçıl şarkısı değil miydin, ne çabuk az bütçeli zorunlu kamu spotu oldun la? Pokemon falan mısın, topundan falan mı çıktın?" demez, kamufle olursun raad ol.

Müge Anlı'yı takip eden vardır buraları okuyanlardan. Evden kaçan hanım kızlarımızın en çoğu internetten kaçıp kaçıp gitmiş hep. 2 GB'lık net paketine evden kaçıyor manyaklar. Sonra analar babalar arayışta. "Kızımı Google'da arattım bulamadım Müge Abla." 

Kız evden kaçıyor, başlanıyor sosyal ağlarda ailelerin yetiştirme şekilleri eleştirilmeye. İnsanlıktan falan utanmaya başlıyoruz bir müddet. Loading...
#YaDemeseneÖyleUtanıyorum

Kızımıza, oğlumuza dikkat edeceğiz derken kendimizi unutup gidiyoruz.
Açın mesela Instagram'ı, keşfet kısmına bi göz atın. Dudaklarını sağa solup büzüp selfie çekmiş, bi yerlerini göstermek için kamerayı orasına burasına sokmuş hanım kızlardan, karın kası, adonis yaptı diye vücudunun her bir yerini çeken yarı çıplak bey abilerden başka bir şey yok. O onu layklıyor, o onu etiketliyor...

Olm hepimiz filmdeki çiftler öpüşüyor diye televizyonun kanalı değiştirilen ailerin çocukları değil miyiz? Toplumda kendimizi kanıtlayacaz diye yaptıklarımızdan neden analarımızın babalarımızın yetiştirme şekillerini sorgulayalım ki.


Vicdanımızdan önce duyduğumuz ilk ses klavyenin tıkırtısı. Özlü söz yaz, mübarek bi hadis patlat MİŞYIN KOMPLEYT. İnsanlık görevimiz tamamlandı.

Tecavüzden tecavüze kadın olduğunu hatırlayan hanım ablalarla, tecavüzden tecavüze erkekliğinden utanan bey abilerin kapıştığı ortamların samimiyetine inanır olduk.
Harbi nolduk biz böyle lan, ne zikim bi şey oduk, nasıl böyle olduk, noluyoruz olm.
İyi olduk iyi. Şaka şaka bok gibi olduk.

2 yorum:

  1. ahahah tespitleriniz çok başarılı. takipçinizim. :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyoruz. Beğenmenize sevindik çok. Kayınçonuza selamlar.

      Sil

Buralar eskiden hep yorumdu.